Салата с круши и спанак, карамелизиран лук и синьо сирене (Вегетарианска рецепта)
Топла салата с круша и спанак
1 ч.л. екстра върджин зехтин
1 средна глава лук, нарязана на ситно
1/2 връзка спанак, измит и нарязан на едро
хималайска сол и пипер на вкус
1-2 измити круши, без сърцевина, нарязани на тънко
1 ч.л. екстра върджин зехтин
1 средна глава лук, нарязана на ситно
1/2 връзка спанак, измит и нарязан на едро
хималайска сол и пипер на вкус
1-2 измити круши, без сърцевина, нарязани на тънко
30гр. синьо сирене
Начин на приготвяне:
1. В тиган загрейте зехтина, добавете лука и гответе на слаб огън, като
разбърквате, докато лукът започне да карамелизира, което ще отнеме около
20 минути.
2. Измийте спанака и добавете вода за готвене в тигана (нужни са само няколко минути). Добавете сол и черен пипер на вкус и малко зехтин, ако ви се струва прекалено сух.
3. Спанакът поставете в съда за сервиране, като отгоре сложите нарязаните круши, лука и сиренето. Сервирайте топло или на стайна температура.
2. Измийте спанака и добавете вода за готвене в тигана (нужни са само няколко минути). Добавете сол и черен пипер на вкус и малко зехтин, ако ви се струва прекалено сух.
3. Спанакът поставете в съда за сервиране, като отгоре сложите нарязаните круши, лука и сиренето. Сервирайте топло или на стайна температура.
Салата-паста със синьо сирене, ябълки и спанак
4 чаши изцедена пене паста
80 гр. бейби спанак
2 ябълки, нарязани на 2 см парчета
1/3 чаша бадеми на люспи, препечени
4 стръка зелен лук, нарязан на ситно
100 гр. синьо сирене, натрошено
1/4 чаша ябълков оцет
1 с.л. екстра върджин зехтин
Начин на приготвяне:
1. Пригответе пастата, изцедете я и сложете в по-голям съд.
2. Добавете спанака, ябълките, бадемите, лука и сиренето към охладената
паста. Смесете оцета и зехтина в отделен съд и изсипете върху пастата.
Подправете със сол и пипер. Разбъркайте всички съставки добре, до пълното им смесване.
4 яйца
Зеленчуци около 400 гр.
Зеленчукови кюфтенца
Продукти:
4 яйца
Зеленчуци около 400 гр.
Брашно от ядки около 400-500 гр.
4 с.л. брашно
1 ч.л. хималайска сол
Слъчогледово олио
Около 60 гр. сирене или тофу
4 с.л. брашно
1 ч.л. хималайска сол
Слъчогледово олио
Около 60 гр. сирене или тофу
Начин на приготвяне:
1.Първо се смилат ядките на брашно в блендера.
1.Първо се смилат ядките на брашно в блендера.
2.После се смесват всички
останали продукти, докато стане гъста каша.
3.Слагате във фурната в
намазнена тава на 180 градуса и до няколко минути са готови.
Сурови бонбони с мед, лимон и маково семе
Продукти:
Около 400 гр. ядки
3-4 с.л. кокосово масло
3-4 фурми без костилки
Около 400 гр. ядки
3-4 с.л. кокосово масло
3-4 фурми без костилки
2-3 с.л. био мед
1-2 с.л. кокосов крем
Макови семенца
Щипка хималайска сол
Сока от половин лимон
Сушени листа от рози за аромат и украса
Сурово какао
1-2 с.л. кокосов крем
Макови семенца
Щипка хималайска сол
Сока от половин лимон
Сушени листа от рози за аромат и украса
Сурово какао
Начин на приготвяне:
1.Смесете всички съставки в блендера до получаване на гъсто тесто.
2.Направете малки топченца и ги оваляйте в маковото семе, брашното от кашу или какао.
1.Смесете всички съставки в блендера до получаване на гъсто тесто.
2.Направете малки топченца и ги оваляйте в маковото семе, брашното от кашу или какао.
Няма коментари:
Публикуване на коментар